Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Başkan Saka'dan kaçırılan Astsubayın ailesine destek

Başkan Saka

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Kilis'in Suriye sınırında IŞİD tarafından kaçırıldığı iddia edilen Balıkesirli Astsubay Özgür Örs'ün ailesini telefonla aradı.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Kilis’in Suriye sınırında IŞİD tarafından kaçırıldığı iddia edilen Balıkesirli Astsubay Özgür Örs’ün ailesini telefonla aradı.
Astsubay Örs’ün Edremitli olan eşi Aylin Örs’le görüşen Başkan Saka, geçmiş olsun dileklerini iletip bir an önce bulunması dileğinde bulundu.
Kilis’in Suriye sınırında görev yaparken IŞİD tarafından kaçırıldığı iddia edilen Balıkesirli Astsubay Özgür Örs’ün ailesi ile Edremit’te yaşayan eşi Aylin Örs’ün ailesi olayın duyulmasında hemen sonra Kilis’e gitti.
Ailenin Kilis’e gittiğini öğrenen Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Astsubay Özgür Örs’ün ailesi ile görüşerek geçmiş olsun dileklerini iletti. Astsubay Örs’ün eşi Aylin Örs’le görüşen Başkan Saka, konunun bir an önce aydınlığa kavuşmasını beklediklerini ifade ederek, “Sınırımızda görev yapan bir askerimizin yasadışı terör örgütleri tarafından kaçırılması hepimizi derinden üzmüştür. Özgür astsubayın bir an önce bulunarak ülkesine ve ailesine kavuşması en büyük dileğimizdir. Bu süreçte bizlerde ailesinin yanında ve destek olmaya devam edeceğiz” dedi. Başkan Saka’ya teşekkür eden aile bireyleri “Tüm aile olarak Kilis’te umutlu bir bekleyiş içerisindeyiz. Özgür’ün sağ olduğu bilgisi geliyor. Bu acımızı biraz hafifletiyor. Bir an önce bulunarak eşine ve çocuklarına kavuşmasını bekliyoruz.” dedi.
SON DAKİKA
Suriye sınırında görev yaparken kaçırılan astsubay Türkiye`ye getirildi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriye sınırında kaçakçılara karşı görev yaparken alıkonulan astsubayın 5 Ocak Pazartesi günü Türkiye`ye getirildiğini açıkladı.
Başbakan Davutoğlu Twitter`dan açıkladı
Davutoğlu müjdeyi twitter`dan şu satırlarla verdi: "Suriye sınırında kaçakçılara karşı görev yaparken alıkonulan astsubayımızı az önce ülkemize getirdik. MİT’in başarılı operasyonuyla yuvasına dönmekte olan askerimize, ailesine ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Astsubayımızın ülkemize dönüşü nedeniyle milletimizin gözü aydın."



  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false